[親子好去處] 屯門夏威夷主題 室內Playhouse(附視頻)


屯門 夏威夷主題 室內Playhouse

屯門H.A.N.D.S的Aloha Gecko Playhouse 以夏威夷為主題,是我跟Ceebee最愛的室內遊樂場之一, 收費又平,可自由暢玩兩個不同區域, 雖然地方不算大 但卻有齊小朋友愛玩的設施。 一齊去片睇下有幾好玩拉!


<主區>

海洋色的大型波波池最吸睛!值得一讚的是池內波波數量及深度足夠, Ceebee完全可以深陷波波之中


場內有一條闊身的滑梯供大人和小朋友一起玩,雖然外表平平無奇但速度感卻一流!


場內還更設有攀石牆及大型繩網陣就最適合年紀大一點的小朋友爬上爬落。

<幼兒區>
這裡以全木地板設計, 再配合不同的益智木製玩具及設施,感覺有點像去了日本的室內遊樂場


場內有一個專為嬰幼兒而設的可愛小木屋及BB版波波池,Ceebee係度就最愛玩煮飯仔/車仔。


由於當天是開幕日, 所以特意安排了不同表演給在場朋友欣賞,Ceebee仲睇得好投入添!

其實, 他們會在不同節日舉辦特別活動,如果大家有興趣想知道詳情可以留意他們的FB專頁更新: https://www.facebook.com/alohagecko

 Aloha Gecko
基本入場費: 星期一至五:$130/全日、$50/試玩一節(45分鐘)
星期六日及假期:$160/3小時, $65一節(45分鐘)
地址:屯門鄉事會路2A安定村H.A.N.D.S, N區 N-121- 123, 126-127地舖
電話:9134 9079

(以上資料更新至撰文當日)

* 大家的支持對我們都很有幫助<我的動力>,看完我的影片/分享文後請訂閱我們的youtube頻道和在facebook專頁上按讚唷, 感謝!!! **

**▼▽▼▽▼▽▼▽▼**
<  Ceebee Channel >
 親子vlogYoutube頻道:
http://bit.ly/CeebeeChannel
 Facebook Page 專頁:
https://www.facebook.com/ceebeechannel/

 Please follow my IG ▶http://instagram.com/ceebeechannel
IG 主要分享: 兒童料理/飲食/食譜