【田媽玩樂誌】交通方便的親子餐廳

有時候想約住喺新界區的朋友仔玩,而又冇揸車的話都幾頭痕,因為好多親子餐廳都喺九龍東或西,遍遍東鐵沿線就冇乜,帶住個BB都好麻煩。

今次田媽就同Justin去咗位於新世紀廣場MOKO的親子餐廳,旺角東站一出就到,好方便。 其實餐廳係連鎖集團經營,只係旺角呢度佢闢出一個位做小小的遊戲室,擺放咗兩三個廚房、搖搖馬、書籍同其他玩具。

餐廳都好baby- friendly‍,有提供high chair同兒童餐具。商場內亦設有育嬰室,所以帶住小BB都冇問題。 食品方面,係有少少日式fusion的意粉,田媽食咗個炒意粉,味道都 ok。重點係餐廳只叫食品價錢,唔需要額外收費都可以玩。

IMG_7269

由於play area唔大,大班人搞gathering的話呢度未必啱,但係三幾個媽媽同BB輕輕鬆鬆食餐飯,都係唔錯的選擇

不過田媽覺得餐廳都有地方可以改善一下:

❌Play area比較細,而且好侷促,空氣唔夠流通。如果放部空氣清新機會安心D。

❌High chair供應不足,星期六12點high chair已經用晒,見到有爸媽們好不滿。 餐廳位置的商場又有好多BB嘢買,食完行陣街街先返屋企都得!

Spaghetti 360 地址:旺角新世紀廣場4樓402-403號鋪 營業時間:11:00 – 23:30 電話:27863538

作者:田媽玩樂誌