星空下的Snoopy, 超夢幻!


時代廣場今年有史諾比陪大家過聖誕呀!剛剛在昨天舉行了開幕儀式,請左楊怡同羅仲謙做嘉賓,我剛好經過見到,謙謙原來好高!

第二日我決定要同Timtam仔去一轉,有朋友話Timtam仔有d似Charlie brown, 去對比下似唔似先!



係時代廣場入口處就已經見到snoopy喇!雪地look排排企一齊唱聖詩,好有聖誕氣氛!

另外,時代廣場有個史諾比展覽,好多影相位,一齊入去睇下!


係入口報置成一個課室,解構一下snoopy的構造!我最喜歡個肚腩位,a warm spot here for you!



再入去就係校車巴士喇!婆婆一個箭步抱左Timtam仔要坐車頭,Timtam仔無辜辜個樣好攪笑!


轉個身就見到超大的聖誕snoopy喇!

成個展覽唔係好大,但好多影相位,好有聖誕氣氛!

Timtam仔呢張個表情好配合!


我細細個時都有睇我表哥的snoopy漫畫,仲記得係英文版本都唔知講咩!最深印象就係snoopy成日係屋頂發白日夢,夢想自己係飛機師周圍飛!呢張漫畫版本真係童年回憶返哂黎!

去到展覽館最入面,大家一家要黎呢到睇睇,係snoopy星空公仔,超靚呀!



去完展覽館,記得上一上時代廣場,入面掛左個超大的snoopy, 好狀觀!大家可以去5樓,呢層影個公仔係最正嘅!再沿住扶手電梯落,可以慢慢欣賞!

史諾比在時代廣場過聖誕展覽:

展期:11月21日至12月26日

時間:上午10時至晚上10時

地點:時代廣場地面及2樓

宜家係時代廣場消費滿$1500,會送個彩繪化妝袋,好大個好靚!唔記得影相,如果買左野記住去換返個!

時代廣場Facebook: 按Times Square Hong Kong

謝謝收看!想睇更多分享可去: Timtam仔的成長日誌