媽媽保養relax好地方 <美人蒸 뷰티 찜 - 古法薰蒸養生館>

今日相約左Alfred媽同心媽同埋佢地嘅寶寶們一齊去「美人蒸」享受個古法薰蒸!
呢間養生館設有托兒服務,對媽媽們嚟講真係既貼心又方便!湊住小朋友都可以relax一下、保養一下自己、享受一下!

入到店內坐底填寫簡單資料後,店員細心簡述蒸身前後要注意的事項,然後再幫我地揀選適合嘅中藥藥包。

▲共5款藥包供選擇
媽媽經常周身骨痛,又正正呢兩日鼻敏感、鼻塞,店員就為媽媽揀選了袪風除濕 舒緩酸痛的藥包。

患有任何皮膚病、濕疹、中藥敏感、糖尿病、高血壓、心臟病、心血管阻塞、懷孕中、哺乳期、女性生理週期、進行手術前後、BMI 指數超過 30 或者體重超過180磅等…..都不適合蒸身!
故此,對於以上人士,店內也提供蒸足服務。▼

了解完就去locker放低個人物品及更衣喇!

 

蒸身全程約 40分鐘,一人一個木箱,私隱度高!木箱上預留手位,方便蒸身期間伸手出嚟玩手機、飲下水!
房間亦設有兩人或三人房,可相約朋友齊齊蒸身,咁就唔會悶啦!

 

§ 蒸身令身體大量排出汗水,所以記得蒸身前及期間都要飲番啲水補充下喔!§

▼媽媽今日就選擇了蒸足,全程約30分鐘!
對腳出哂汗,鬆哂、輕哂!鼻塞都舒緩左添!

▼薰蒸期間,店員好細心比部ipad媽媽睇小b在Playroom內嘅情況!
§ Playroom房內有電視有玩具及有店員照顧小朋友,讓媽媽們放鬆享受薰蒸👍§

薰蒸過後不能立即沖涼,呢個時候搽上護膚品,以保護肌膚及補充之前流失嘅水份。

▼梳妝臺上放了不同品牌嘅護膚產品及香水供使用😍

嘆完,還有杯暖暖的無添加檸檬+甘草+薑的水果茶 ,有驅寒功效,好啱而家呢個季節飲用,真係好貼心!!

除了韓式古法薰蒸,養生館亦提供按摩服務!
想體驗全身薰蒸,試做價HKD198。
只招待女賓,男士止步喔!

美人蒸 뷰티 찜 – 古法薰蒸養生館
Facebook:https://m.facebook.com/SteamBeauty
地址:荃灣大河道99號99廣場1504-05室
電話:2771 2148

#美人蒸 #古法薰蒸 #streamBeauty  #放鬆 #消除疲勞 #養生館 #排毒 #去腫 #按摩 #淋巴 #托兒 #花果茶 #水果花茶 #瘦身 #托兒養生館 #蒸身 #蒸腳 #媽媽好去處