【慈善義賣】交換聖誕禮物好介紹!


下星期就聖誕節喇!靚太姐妹們買哂聖誕禮物比朋友家人未呢?聖誕party的交換禮物又買左未呀?

以前到左呢個時候就好傷腦筋,參加公司的聖誕party多數要交換聖誕禮物,要$100以上,$100要買得夠體面又實用又靚又男又女都用得又唔可以太貴,真係一個全年工作中最r爆頭的任務!買得差仲分分鐘比人笑幾年架!

今年做左全職媽媽,有幾個朋友的聖誕party要參加,正唸緊買咩聖誕禮物,就發現左「聖公會聖基道兒童院」正舉行朱古力義賣活動!

「 聖公會聖基道兒童院」於1935年成立,致力幫助兒童在關愛的環境下成長,發展潛能,並且活出豐盛人生。服務內容包括兒童住宿服務、學前教育服務、兒童健康發展綜合服務、新來港及低收入人士服務、臨床心理輔導服務及社會企業。

籌得的善款主要為孤兒及來自破碎家庭的兒童提供發展潛能的機會、擴闊視野的活動、情緒及心理輔導、功課輔導,以及發展本院非政府資助的兒童服務。


朱古力包裝精美,由「Jeanie Leung」設計插畫公仔,加上龍島朱古力,好靚!可以做善事之餘,又可以當交換聖誕禮物!

上圖個細手環袋用黎送比朋友囡囡,已經包括左兩盒細嘅心型盒裝龍島朱古力!每盒朱古力入面都附有一位小朋友所畫的心意卡,好得意㗎!


另外呢盒大嘅心形比盒裝朱古力,內有九粒心形龍島朱古力,收到的朋友一定好開心!


我覺得真係好有意義,大家多多支持下啦!

聖公會聖基道· 朱古力義賣詳情:

http://www.skhsch.org.hk/chocolate/choco_meanings

https://www.facebook.com/SKHSCH/

Jeanie Leung: https://www.facebook.com/jeanie-leung-107380752627200/

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

得閒黎睇下Timtam仔的Video啦!

Timtam仔的成長日誌