[私心分享] 媽媽大愛的 Babo Botanicals有機嬰幼兒護膚產品

Babo Botanicals 這品牌或者對大家嚟講可能有點陌生。
它是從美國農場開始的有機護膚品牌,所有產品均是由純植物活性成分,天然、獲有機認證、無動物測試; 當中獨家Nutri-Soothe™配方: 含有營養複合物、維生素、抗氧化和抗炎劑,舒緩嬰幼兒皮膚的不適,同時做到防護及滋潤。

今次我想跟大家分享Babo嘅3款產品:-

•Babo SPF40 防曬乳液 (臉部)•
講起這支防曬,真係要多謝好友嘅介紹!輕薄、易推、不油膩,內含抗氧化劑白茶和保濕牛油果油,低過敏,以物理性防曬成分阻隔陽光中的UVA與UVB,安全有效防曬。我同小b都一直用緊^^

正因為防曬實在係好用,所以媽媽我就俾小b試用Babo嘅泡泡露及身體乳!

•Babo燕麥牛奶泡泡露•
小b勁like,一試愛上!
用左一次後,返唔到轉頭!每日沖涼都嚷著要玩泡泡!梗係啦!有得浸泡泡浴、玩泡泡喎,有誰家小孩不喜歡?!(媽,我都想浸埋一份呀)

只要倒入約2瓶蓋容量的泡泡露於盆中,用花灑沖入水,就會產生大量的泡泡!泡泡輕柔細緻,適合易敏感及乾燥肌膚。
內含的天然燕麥及有機金盞花萃取,深層保濕,滋養寶寶嬌嫩的肌膚,不乾燥。

再配合埋 •Babo 燕麥牛奶滋潤身體乳•
提升肌膚防禦力,潤澤寶寶幼嫩肌膚。搽完唔覺」立」,仲好滋潤保濕! 而身體乳同泡泡露都有一股清淡的草本香味,非常好聞!媽媽不禁聞多幾下!

Babo Botanicals Hong Kong
網站: http://www.babohk.com
Facebook: https://www.facebook.com/BaboBotanicalsHongKong/

Popstar Global
https://www.facebook.com/popstarglobal

#BaboBotanicalsHK #有機天然嬰幼兒護膚品 #星級推薦 #為BB選擇最好的
#仲唔快啲開心SHARE俾身邊既媽媽朋友
#POPSTAR #星光博客 #PopStarGlobal #popstarevent2018