人奶路好幫手

 

不知不覺原來我已經做左母乳媽媽差不多九個月,可以比小柑吸收到最好嘅營養,當中一定有起有跌,開心同艱辛嘅時候,無論乳線炎,塞奶,多奶,退奶都係我每一個考驗,就算幾攰幾忙都好,泵奶都不能缺少,但當諗到小柑飽到奶睡滿足嘅樣又再一次燃起我鬥志。

 

做媽媽嘅當然最鐘意全埋身,因為可以同bb零距離接觸,同埋只係專屬於bb同媽媽嘅世界,不過好可惜我埋身機會唔多,皆因我好急住追奶,多奶時bb食唔曬,導致塞奶,乳線炎,令我走上泵媽嘅生活。不過原來揀奶泵都有學問,個人覺得要具備三個要點,輕巧(bb袋已經重),配件易清洗簡單(做全職媽咪時間緊逼),適合自己。另外當然最好就係有得試。千挑萬選,終於被我搵到一部岩曬我粉紅控嘅人,機身不單只又輕又細部,配件仲得分為3part,勁易組裝,而且#combi日本公司歷史悠久,信心保證,認證充足,確實係我首選。

 

我鐘意 #combi雙邊電動吸乳器最主要原因係就算用雙泵吸力不遜於單泵,催乳 模式試用3分鐘再加上10分鐘吸乳模式,已經集齊到每邊大概150ml奶量,又快又清。而且吸力好溫柔,唔會用猛力拉扯,最重要每一下吸力奶柱可以維持好耐,唔會每下未吸完奶柱已經無,最最最最緊要試用嘅時候聲音靜,唔刺耳,所以用#combi奶泵感覺好似比bb埋身一樣舒服

 

我會極力推薦比新手媽媽,因為#combi 雙邊電動吸乳器對於剛剛使用奶泵嘅媽媽較為舒適跟寶寶埋身一樣易接受。況且不但輕便還可以用便攜充電器為奶泵充電試用,噤無論去到邊都夠方便易用啦